Cím: 3527 Miskolc, Sajószigeti út 4.
Tel: (+36) 46/519-100
Fax: (+36) 46/519-155, 519-115


E-mail: contact@drotaru.hu  
CÉGÜNK
> Területi elhelyezkedés
> Minőségbiztosítás
> Környezetvédelem
> Szállítás
> Csomagolás
> Raktározás
> Pályázatok

A gyár bemutatása

 

A D&D Drótáru Ipari és Kereskedelmi Zrt. és elődei az 1912-ben történt alapításuk óta gyártanak acélhuzal termékeket. A közel száz esztendős működés alatt mindig a vevői igények magas színvonalú kiszolgálása, korszerű termékek gyártása, a gazdaságos működés, volt az itt dolgozó szakemberek célja. A piaci pozíciók megtartása és állandó bővítése csak a folyamatos termék, technológia és gyártóeszköz fejlesztések megvalósításával volt elérhető.
Napjainkra a D&D Kelet - Közép Európa legjelentősebb nagyszilárdságú acélhuzal termék gyártójává vált.

A D&D fő termékei: 
- Hidegen húzott betonfeszítő huzalok
- Hidegen húzott stabilizált betonfeszítő huzalok
- Stabilizált nagyszilárdságú betonfeszítő pászmák
- Acélhaj féleségek

A gyár termékeinek legfontosabb felhasználója az építőipar. A feszítőhuzalok és pászmák vasbeton szerkezetekbe kerülnek beépítésre olyan helyeken, ahol nagy fesztávokat kell áthidalni, nagy terhelést kell elviselni. (hidak, átereszek, autópálya műtárgyak, vasbeton váz szerkezetek, gerendák betétanyaga)
Az acélhajat az építőipar ipari padlókba, vasbeton héjszerkezetekbe építi be. Megnövelve ezzel a vasbeton szerkezetek szilárdságát, rezgés álló képességét, szívósságát.

A gyár életében jelentős fejlődési korszak kezdetét jelentette a 1994. évi privatizáció, amit 1998-ban jelentős tőkeemeléssel az Rt-vé alakulás követett. A D&D 2006. júniusa óta Zrt.-ként működik.
Napjaink eredményeit folyamatos fejlesztésekkel, a gyártási profil állandó racionalizálásával érte el a D&D. Sok "hagyományos" de gazdaságtalanul előállítható termék gyártása befejeződött (hegesztett háló; horganyzott huzalok; színesfém kábelek; sodrony kötelek; ), míg más termékek esetében (betonfeszítő huzalok és pászmák; acélhaj) több milliárd forint értékben termék, technológia és gyártóeszköz fejlesztések sorozata valósult meg. A korszerű gépparkhoz párosul a több évtizedes gyártási tapasztalat, korszerű gyártástechnológiák alkalmazása, a jól képzett humán erőforrás rendelkezésre állása. Napjainkra a cég gyártókapacitása a felsorolt termékekből meghaladja a 100 000 tonnát. A termékek közel 80 %-a export piacokon kerül értékesítésre.
A D&D tanúsíttatta és működteti az ISO 9 001 minőségirányítási, és az ISO 14 001 környezetközpontú irányítási rendszert, amelyeket mint integrált rendszert működtet. Az integrált rendszer működtetésével bizonyítja a cég elhivatottságát a jó minőségű termékek gyártása és a környezetvédelmi szempontok messzemenő betartása mellett.
Napjaink és az elmúlt évek fejlesztéseinek hatására teljesen megváltozott a cég arculata, piaci megítélése, a hazai és export piacokon kivívott jelentősége. A D&D Kelet-Európa legnagyobb feszítőhuzal gyártójává vált, versenytársa tud lenni szinte mindegyik jelentős európai feszítőhuzal és pászma gyártónak. Termékeit élenjáró nemzetközi szabványok szerint megkövetelt minőségben képes gyártani.
A megvalósult és a tervezett fejlesztések finanszírozásában fontos szerepet játszanak a Nemzeti Fejlesztési Terv; az Új Magyarország Fejlesztési Terv; forrásaiból elnyert pályázati támogatások.